Kuulumisia


Pikkujoulu teatterikappaleena tänä vuonna

TUKHOLMA
Ensi-ilta la 12.11.2022 klo 13.00
Käsikirjoitus: Mika Ripatti
Ohjaus: Jouni Rissanen
Näytelmän oikeuksia valvoo Agency North Oy

Tukholman kaupungin silhuetti siintää mielikuvissa, sydän lyö kiihtyvään tahtiin ja ilma työntää itseään keuhkojen uumenista sisään ja ulos!
Pieni firma on sitoutunut osallistumaan Tukholman maratonille, myös palkkojen bonukset on sidottu tähän maratoniin.
Firman työntekijät puolestaan ovat sitoutuneet ylhäältä buukattuun järjestelyyn, jossa osakkuus on houkuttelevampaa kuin avioliitto tai omaehtoisesti vietetty vapaa-aika.
Kahvihuoneen hämärissä paljastuu kuitenkin ihminen työntekijän sisällä – vähitellen.
Muu elämä alkaa kipittää sinnikkäästi työpöydän rinnalle.
Palkitun tv- ja elokuvakäsikirjoittaja Mika Ripatin ensimmäinen näytelmäkäsikirjoitus nyt nuorekkaiden ja energisten Savonlinnan Teatterin näyttelijöiden tulkitsemana.
Ripatin käsistä ovat tulleet muiden muassa suosittu televisiosarja Sydänjää (käsikirjoitus yhdessä Johanna Sinisalon kanssa) sekä elokuvat Suden vuosi ja Nousukausi, jonka käsikirjoituksesta Ripatti sai Jussi-patsaan.

Tässä teoksessa koko työryhmä juoksee vahvasti pää kylmänä ja lenkkarit jalassa!

ESITYKSEN KESTO
Kesto noin 2h 30 min sis. väliajan.Pikkujoulu ruokailu ennen teatteria:

Alkuun:

Konjakkigraavattua lohta ja sinappikastiketta M, G

Glögisilliä M, G
Savukalamoussea L, G

Keitettyjä perunoita Veg, G ja tillivoisulaa L, G
Maksapasteijaa L, G ja luomuleipää L
Perinteistä joulukinkkua ja joulusinappia L
Vihersalaatteja ja yrttejä, tyrnivinegretteä Veg, G

Sahramisipulia Veg, G

Pikkelöityä punakaalia, puolukkaa ja rosmariinia Veg, G
Omena – juustosalaattia ja sokerihuurrettuja pähkinöitä L, G
Rosollia Veg, G ja punajuurismetanakastiketta L, G

Metsäsienisalaattia L, G
Maalaisperunasalaattia Veg, G

Karjalanpiirakoita L hapanjuurileipää L ja luomu ruisleipää L

Vaahdotettua voita L, G
Yrttituorejuustoa L, G
Margariinia Veg, G
Pääruoat
Karjalanpaistia L, G
Joulumakkaraa ja hapankaalia L, G
Porkkanalaatikkoa L, G
Lanttulaatikkoa L, G
Punajuurta ja ruusukaalia L, G
Rosmariini – kermaperunoita L, G
Jälkiruoka

Est. 1969 suklaa–mokkakakkua L, G
Piparkakkuja L ja hedelmiä Veg, G
Kahvia, haudutettua teetä

Sitovat ilmottautumiset 7.11.2022 mennessä. Omavastuu tapahtumaan 10€ / hlö, joka maksetaan osastontilille FI15 5651 1340 0394 51  Viestikohtaan merkintä omavastuu pikkujoulusta.

Savonlinnan teatterin promokuva, pikkujoulukappaleesta Tukholma

SMU:n puheenjohtaja-/ sihteeripäivät olivat 27.-28.8.2022 Spa Resort Järvisydämmessä. Sisä-Suomen ammattiosasto oli tälläkertaa järjestämisvuorossa. Kiitos osallistujille.


SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston perinteinen pilkki tapahtuma, sekä osaston kevätkokous pidettiin Tanhuvaarassa 26.3.2022.  Kiitos osallistuneille!


SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston virkistysviikoloppu Kylpylä hotelli Kunnonpaikassa 4.2.-6.2.2022  PERUTTIIN koronatilanteen vuoksi osaston kokouksessa 7.1.2022 


Osaston pikkujoulut ja syyskokous oli 4.12.2021. 

Pikkujoulut aloitettiin Buffet jouluruokailulla, jonka jälkeen teatteria. Pikkujoulukappaleena oli Mummun saappaissa soi fox-draamakomedia.

Kiitos kaikille pikkujouluuun osallistujille.


Osaston kesätapahtumana risteily 18.8.2021, Lähtö risteilylle klo 17:00 Savonlinnan torin rannasta Elviira laivalla. Risteilyllä tarjottiin lohikeitto ruokajuomineen, kahvi ja marjapiirakkaa. Tapahtumaan oli varattu paikka  20 ensimmäiseksi ilmottautuneelle SMU:n Sisä-Suomen ammattiosaston  jäsenelle, tai osaston eläkeläisjäsenelle. Risteilyyn ei ilmottaunut, eikä osallistunut niin moni, mutta tapahtuma kuitenkin pidettiin. Kiitos tapahtumaan osallistujille  risteilystä. Kuvagalleriassa muutama kuva tapahtumasta. 


SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston kevätkokous 31.5.2021 klo 17:30 Urheiluopisto Tanhuvaarassa Moinsalmentie 1042, 57230 Savonlinna. Kokous onnistuttiin pitämään, vaikkakin pienellä osallistujamäärällä. Onneksi koronasäädökdet ja korona alkaneet hellittämään. Kiitos osallistujille.


SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston kevätkokous 29.4.2021 klo 17:30 Urheiluopisto Tanhuvaarassa Moinsalmentie 1042, 57230 Savonlinna. Jouduttiin siirtämään, jo toisen kerran, vallitsevan erittäin huonon korona tilanteen vuoksi. Päätös tästä tehtiin osaston hallituksen Teams-kokouksessa 30.3.2021.SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston suunniteltu kevätkokous 27.3.2021,  siirrettiin uuteen ajankohtaan korona tilanteen vuoksi...
SM-U Sisä-Suomen ammattiosasto pilkkikilpailu / Spa tapahtuma 27.3.2021

TAPAHTUMA PERUTTU KORONA TILANTEEN VUOKSI!

Osaston perinteinen pilkkikilpailu oli tarkoitus pitää nyt mökkien myynnin takia, Urheiluopisto Tanhuvaarassa...SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston virkistysviikoloppu 5.-7.2.2021 Kuopion Rauhalahden kylpylässä jouduttiin perumaan korona tilanteen vuoksi.Suomen Merimies-Unioni myynyt Kerimäen mökit, ja tilalle hankittu mökki Tahkolta!

Varaukset Tahkon mökiin voi tehdä kuten muutkin mökkivaraukset tähänkin asti.SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston syyskokous 5.12.2020

Spahotel Casino Savonlinna klo 13:00SM-U Sisä-Suomen ammattiosaston pikkujoulu 5.12.2020

Jouduttiin perumaan Avin määräyksen vuoksi, koska Savonlinnan teatteri suljettiin koronan takia.


Kurssiapurahat 2022

Jotta kurssiapurahojen arvo säilyisi, apurahoja korotetaan ansiotasoindeksillä (2015=100). Vuoden 2020 keskimääräiseksi nimellisansioiden nousuksi oli arvioitu 1,9 prosenttia. Lukua korjattiin, koska arvio täsmentyi 1,8 prosenttiin. Vuonna 2021 palkansaajien ansiotason arvioidaan nousevan 2,4 prosenttia (VM:n ennuste 17.6.2021). 

Kurssipäivärahan suuruus v. 2022 on 43,44 €/vrk. 

Perinteisten perusoppijaksojen, eli ay-liikkeen opistojen 3 kk:n kurssin tuen laskentaraja on 956,98 €, jota sovelletaan jo vuonna 2021 alkaviin kursseihin, mikäli ne jatkuvat vuonna 2022. 

Ns. järjestökurssien kurssistipendi v. 2022 on 195,60 €/vko eli yhteensä päivärahan kanssa 412,79 €/vko. 

Jos yksityiseltä taholta saatujen apurahojen yhteismäärä ylittää Verohallinnon verovapaan enimmäismäärän, opiskelijaa tulisi verottaa yli menevältä osalta. 

Ohessa linkki Verohallinnon ohjeeseen "Apurahojen, stipendien ja tunnustuspalkintojen verotus". 


Ohessa linkki Verohallinnon ohjeeseen ”Apurahojen, stipendien ja
tunnustuspalkintojen verotus”.

Linkki:

Mikäli liittonne päätös kurssiapurahojen määristä poikkeaa edellä
ilmoitetusta, pyydämme tiedottamaan siitä niille kursseja järjestäville
laitoksille, joissa jäseniänne apurahoin tuettuna opiskelee.


OSASTON KOKOUKSESSA 5.12.2018

Keskusteltiin SMU:n mökkien myynnistä, ja osaston kokouksessa päätettiin vastustaa Kerimäen Haukilahden isonmökin myyntiä.

Mökki on tärkeä osa merimiesten hyvinvointia ja vapaa-aikaa, sekä mökki on myös tärkeä osa osaston toiminnan kannalta.

SMU:n mökkejä halutaan nyt selkeästi vähentää, mutta jos kerran niitä nyt vähennetään, niin Kerimäen ison mökin myyntiä osaston hallitus haluaa vastustaa, uskotaan että käyttöaste lisääntyy, jos muita kerran vähennetään.

Lisäksi halutaan varsinkin talvi-aikaan mökin vuokraus-aikaa lyhentää viikosta vuorokausi vuokraukseen, näin saadaan talven pienemmälle käytölle myös jonkinlaista käyttöä ja kuluille peittoa...

Mökki on myöskin aikanaan rakennettu talkoilla, (puut on saatu lahjoituksella) jota halutaan myös kunnioittaa.

Nyt tapahtuneisiin mökkien myynteihin halutaan myös huomauttaa, että mökin myynneistä tulleet varat ovat menneet kokonaisuudessaan "isoon reppuun". Osastomme huolehtii mökistä ja käyttövaratilille ei ole siirtynyt myynnistä yhtään varoja, vaikka siihen olisi tarvetta.

Osaston kokouksesta haluamme laittaa muistion ja mielipiteen SMU:n hallitukselle jota toivottavasti kuunnellaan ja kunnioitetaan.